top of page

Klubbhandboka

Pølsevarmer

Pølsevarmaren kan brukast til både trekking og damping av pølser. Damp er best eigna når pølsene skal ligge over lengre tid. Trekking er best egna for å raskt varme opp pølsene.


Damping av pølser

  1. Sett i bunnrista.

  2. Fyll vann opp til "Min" merket.

  3. Plugg i kontakten.

  4. Sett termostaten mellom 4,5 - 5.

  5. Skru på hovedbryteren.

  6. Når vatnet har nådd ein temperatur som skapar damp kan pølsene leggast oppi.

  7. Pølsene skal halde minimum 75 grader når dei blir servert, ideellt mellom 80 og 82 grader. Bruk stikktermometer for å kontrollere kjernetemperatur om ein er i tvil.


Trekking av pølser

  1. Sett i bunnrista.

  2. Fyll vann opp til ca midt mellom "Min" merket og "Max" merket.

  3. Plugg i kontakten.

  4. Sett termostaten mellom 4 - 4,5.

  5. Skru på hovedbryteren.

  6. Når vatnet har nådd rett temperatur kan pølsene leggast oppi.

  7. Pølsene skal halde minimum 75 grader når dei blir servert, ideellt mellom 80 og 82 grader. Bruk stikktermometer for å kontrollere kjernetemperatur om ein er i tvil.


 

Tenk hygiene ved servering av mat. Vask hendene med såpe og/eller bruk reine hanskar eigna for mattilberedning. Unngå å ta på pølser eller pølsebrød med hendene, bruk eigna verktøy.

 


Bunnrist på plass. Vann til "Min" merket

Stikktermometer for kontroll av kjernetemperatur og vanntemperatur



Relaterte innlegg

Se alle

Bruk av popcornmaskin

Popcornmaskinen skal kun brukast av personar som har lest og forstått brukerveiledninga. Husk at kjelen blir varm og kan medføre skade...

Comments


bottom of page