Drift av kiosk
- FSK Systemadmin
- 24. mars
- 2 min lesing
Oppdatert: 28. mai
For å drifte kiosk i FSK sin regi skal det alltid være ein person over 18 år som har ansvar for at dei som står i kiosken har tilstrekkelig kunnskap for å tilberede, håndtere og servere mat på ein hygienisk måte.
Den som har ansvar for kioskdrifta skal ha motatt intern opplæring i hygiene, bruk av utstyr og bruk av kassasystem. Kioskansvarleg skal syte for at dei som betjener kiosken får samme opplæring.
Når kiosken stenges skal myntar og sedlar tellast opp og førast inn i kontrollskjema. Summen skal avstemmast mot rapport i Zettle.
Lag som skal nytte fortjenesten som bidrag til lagkassen, f.eks for å dekke egenandelar på cup, er sjølv ansvarleg for at salget blir registrert på rett lag. Dette kan ikkje endrast i ettertid.
Åpne kiosk
Start iPad, betalingsterminal og strekkodescanner.
Åpne Zettle.
Logg på med rett konto.
Trykk på selgerkonto øverst til venstre (bilde 1)
Velg rett lag (bilde 2)
Passord ligger lagret. Dersom dette ikkje er tilfelle, kontakt systemadministrator.
Flytt vekslepenger fra safe til kassaskuff.
Ein bør fortrinnsvis telle opp myntar og sedlar før ein startar salg.
Lås opp brusskap.
Lås opp salgsskap.
Salg
Bruk strekkodescanner for å registrere varer
Kundar kan betale med kort eller kontant. Vipps skal ikkje nyttast
Spør om kunden ynskjer kvittering. Ikkje print kvittering unødig
Lukke kiosk
Tell opp kontanter og fyll inn i kontrollskjema.
Kontroller kontantsalg mot rapport i Zettle, korriger eventuelle avvik.
Flytt vekslepenger fra kassaskuff til safe.
Lås brusskap.
Lås salgsskap.
Vask alt utstyr som er brukt, sett på plass.
Vask bord i allrom.
Kontroller og eventuelt vask toalett.
Tøm og skyll kaffikanner.
Støvsug gulv.
Vask alle flater i kiosken.


Comments